Pénteken az ország egyes részein akár 38 fok is lehet. Hétvégére 30 fok alá csökkenhet a nappali csúcshőmérséklet az ország nagy részén.


Kedden egész nap sok napsütésre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett. Csapadék általában nem lesz, legfeljebb az északkeleti tájak fölé sodródhat be egy-egy zápor, esetleg zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 29 és 34 fok között valószínű. Késő estére 18 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett napos időre van kilátás. Zápor, zivatar helyenként előfordulhat. A szél csak zivatar térségében erősödhet meg. Délutánra 29 és 34 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Csütörtökön sok napsütés várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Elszórtan kialakulhat zápor, zivatar, átmeneti szélerősödéssel, nagyobb eséllyel hazánk északkeleti harmadán. Hajnalban 14, 22, délután általában 29, 35 fok valószínű.

Pénteken a napsütés mellett erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők is lesznek. Több helyen számíthatunk záporesőre, zivatarra, akár heves zivatar is kialakulhat. Sokfelé megerősödik az északnyugatira forduló szél. Zivatar környékén viharos széllökések is várhatók. A hajnali 16, 23 fokról 29 és 38 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Nyugaton már a déli óráktól hűlhet a levegő.

Szombaton felhőátvonulások várhatók, nyugaton több, keleten kevesebb napsütéssel. Szórványosan valószínű zápor, zivatar, nagyobb eséllyel hazánk keleti felén. Sokfelé megerősödik az északi szél, zivatar térségében viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 12, 19, a maximum 25 és 31 fok között alakul.

(via met.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!