Egy hete került fel, mára már több mint 4,4 millióan látták, és kapott félmilliót is meghaladó kedvelést az a Tiktok-videó, amin Rozaline Katherine és két gerezd fokhagyma látható.


A 29 éves nő a videó elején azt írja, azt látta egy másik felhasználónál, hogy ha az orrunkba fokhagymát rakunk, az kitakarítja az orrmelléküregünket. Elméletben 10-15 percig kell otthagyni, majd elkezd "tisztulni", folyni az orr. (Figyelem, nem a leggusztusosabb videó következik!)

@rozalinekatherine

i'm shook lol ##tiktoktaughtme ##thankyoutiktok ##tiktokhacks

♬ Coffee Music - Cafe Music BGM channel

Nem ő az egyetlen, aki kipróbálta, daniaudas nevű felhasználó például kevésbé járt jól, ő kellemetlen égő érzést tapasztalt.

A Shape orvosokat kérdezett meg arról, mit szólnak az új őrülethez. A fül-orr-gégész Neil Bhattacharyya arra figyelmeztet, hogy kellemetlen következményei, így például kontakt bőrgyulladás alakulhat ki a fokhagymázástól, pontosabban a növényben levő olajoktól, vegyületektől.

Az orvos szerint, akik hisznek a módszerben, azért tehetik, mert a megkönnyebbülés "hamis érzetét" érezhetik. Úgy tűnhet, hogy működik, de valójában az csak a testünk reakciója az erős szagra.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!