A Franciaországban élő lány addig szorított egy sálat a torkán, amíg el nem ájult. Nem ő volt az első áldozata a hasonló kihívásoknak.


A TikTokon terjedő sálas kihívás okozhatta egy 16 éves, Franciaországban élő lány halálát, írja a New York Post. A kongói születésű Christy Sibali Dominique Gloire Gassaille még május 27-próbálta ki otthonában a halálos kihívást, melynek lényege, hogy

A hasonló elven működő korábbi ájulásos kihíváshoz hasonlóan az új őrület is komoly veszélyeket rejt magában. Az agy oxigénhiánya görcsrohamokat, maradandó károsodást, vagy szélsőséges esetben halált is okozhat.

A lap pénteken azonban már hiába keresett rá a sálas kihívásra, a TikTok egyetlen találatot sem dobott fel. A videók helyett egy rövid üzenetben hívták fel a figyelmet a veszélyekre:

„Ez a kifejezés olyan viselkedéshez vagy tartalomhoz kapcsolódhat, amely sérti az irányelveinket. A biztonságos és pozitív élmény elősegítése a TikTok legfőbb prioritása. További információért kérjük, olvassa el közösségi irányelveinket.”

Nem a francia kislány volt a közösségi oldalon terjedő különféle fojtogatós kihívások első áldozata.

Az Egyesült Államokban már pert is indítottak a TikTokkal szemben ilyen halálesetek miatt. Az apropót két kaliforniai lány halála szolgáltatta, akik egy fojtogatós kihívásban akartak részt venni. A lap megkereste a kínai közösségi oldalt a perrel kapcsolatban, de a Tiktok képviselői már korábban is tagadták a felelősséget hasonló ügyekben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!