Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Napjaink egyik legfelkapottabb témája a fogyózás. Elsősorban a nők körében jelenti a fő "aggodalmat", de a férfiak között is szép számban akad, akit igenis foglalkoztat a jó fizikai formában maradás. Tanuld meg hát, hogyan fogyj egészségesen és hatékonyan, ennek a három zsírgyilkos élelemnek a segítségével!

A fitt és szemrevaló test nem adja ingyen magát. Komolyan meg kell dolgozni érte, hacsak nem tartozol azon kevés szerencsések közé, akiket születésből tökéletes idomokkal áldott meg a sors! Egyébként az izzasztó edzések mellett fontos a helyes és mértékletes táplálkozás.

Sajnos nem léteznek csoda-diéták, melyek szempillantás alatt megszabadítanak a túlsúlyodtól. Hinni lehet bennük, ki is lehet őket próbálni, ám a hosszútávú, megfontolt étrend-kidolgozás nélkül csak jojó-effektus lesz belőlük, semmi más. Fordíts inkább hangsúlyt azokra az élelmekre, melyek tényleg olvasztják a zsírt, és ha egy kiegyensúlyozott - aktív és pihentető - életmóddal társulnak, valóban meghozzák a kívánt eredményt.

1. Zöld tea, a zsírégető termékek number one-ja

Amellett, hogy a szervezetre gyakorolt pozitív hatásai számtalanok, a zöld tea a fogyókúrák legjobb barátja. Antioxidáns-tartalmának köszönhetően a maximumra pörgeti az anyagcserét, aminek hatására a fölösleges kilók is szép lassan eltűnnek. Napi 4 csésze zöld tea elegendő ahhoz, hogy a súlyvesztési folyamat beinduljon. A fokozottabb hatás érdekében, felturbózhatod a teát citromlével, csiliporral és agávé szörppel - javasolják a táplálkozási szakértők.

2. Tojásfehérje, a napi fehérje-adag csúcsminősége

A vonzó külsőhöz elengedhetetlen a napi egészséges fehérje-bevitel. Ennek a legkézenfekvőbb formája a tojásfehérje, melynek rendszeres fogyasztása gyorsan rendbe szedi az izmokat, és tónusosabbá teszi a testet. Olcsó és könnyen beszerezhető termékről van szó, melyet többféleképpen fogyaszthatsz: salátákhoz adva, vagy a kedvenc tojásos receptjeid formájában, csak épp gondoskodj arról, hogy mindig dupla adag fehérjével dolgozz.

3. Desszert, a reggeli órákban

A mogyoróvaj az egyik legfinomabb és legegészségesebb étel, melyet a boltok polcain találsz. Továbbá ő jelenti az édes napindító reggelik kulcs-hozzávalóját is. Teljes kiőrlésű kenyérre kenve, pár karika banánnal feldobva, nem is kezdhetnéd jobban a napot, ráadásul hetek kérdése, és szemmel láthatod az eredményét. A titok a mértékben rejlik: egy szeletnél többet ne fogyassz belőle, sem a reggelinél, sem a nap hátralévő étkezéseinél.

A mogyoróvaj egyébként nagyon laktat, így nem érzel majd késztetést arra, hogy harapj még valamit ebéd előtt. Tele van egészséges fehérjékkel és telítetlen zsírokkal, melyek mind jó szövetségesek a pluszkilók elleni küzdelemben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!