Nagy Bálint szerint nem nagy tragédia, ha megszűnik a Budapest-bérlet, mert ott van helyette a vármegye bérlet.


„Ez nem a Budapest-vidék ellentét mesterséges szítása, ahogy Ungár Péter főpolgármester-jelöltje szereti mondani hivatalosan még be nem vállalt kampányában. Ez egy évtizedek óta létező igazságtalanság, amit kezelni kell. Nem Budapest rovására, de a vidék javára!” – írta péntek esti posztjában Nagy Bálint. A Lázár János vezette építési és közlekedési tárca államtitkára a napok óta tartó Budapest-bérlet körüli huzavona okán tett közzé bejegyzést.

A tervek szerint ugyanis márciustól megszűnhet az egységes közlekedési rend Budapesten és az agglomerációban: az állam által fenntartott közlekedési eszközökre (MÁV, Volán, hévek) külön jegyet vagy bérletet kell venni akkor is, ha Budapest közigazgatási határain belül utazunk velük.

A poszt végén az államtitkár azt írta, hogy „az ÉKM a maga részét elvégzi, tragédia pedig nincs, hiszen, ha valaki március 1-e után MÁV, Volán vagy HÉV járművön szeretne utazni, akkor egyszerűen megveheti a vármegye vagy országbérletet, ami tökéletesen működik, bátran mondom, hiszen immár 4 milliót vásároltak meg az utasok.”

A bejegyzés reagált többek között a posztban is említett Vitézy Dávid, míg Dorner Lajos, a VEKE (Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület) elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában reagált az államtitkár kijelentéseire.

Nagy Bálint posztja alatt az egyik hozzászóló azt írja, hogy „közlekedési államtitkár és több ponton is lerí a posztjából, hogy fogalma sincs miről beszél. Legalább aki a posztjait írja, az járjon utána vagy pro tipp: Szálljon egyszer tömegközlekedési eszközre.”

Egy másik kommentelő szerint megoldaná a helyzetet, ha Nagy Bálintot lecserélnék Vitézy Dávidra.

„Az a probléma, hogy Ön Budapest szintjén még mindig csak Keszthely léptékben képes gondolkodni, vagy még úgy sem” – írja a kommentelő. Egy harmadik hozzászóló szerint pedig „tragédia az nincs. Végülis csak a dupláját kell fizetniük majd. Lassan írom le, hogy ön is megértse: az 100% drágulás”.

A teljes posztot és a hozzászólásokat itt lehet elolvasni:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!