Miközben a szivárványszínű jelképek viselését korlátozta a FIFA a Katarban, addig az Ukrajnát lerohanó ország zászlójával nincs gond szerintük.


Orosz zászlóval a cipőjén lépett pályára a katari focivébén egy játékos a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi tiltása ellenére. A kameruni Gaël Ondoua azzal magyarázta a zászlót, hogy orosz állampolgársággal is rendelkezik.

Mivel Ondoua apja a moszkvai nagykövetségen dolgozott, a labdarúgó egész gyerekkorát az orosz fővárosban töltötte. Fiatalkorában a Lokomotiv Moszkva akadémiáján tanult, majd focizott a CSZKA Moszkva és az Anzsi Mahacskala csapatában is. Az ötszörös válogatott Ondoua csötörtökön mutatkozott be a világbajnokságon. A labdarúgó a Szport-Ekszpressznek elmondta, hogy még németországi klubcsapatában, a Hannoverben is az orosz zászlós cipőt viseli, mivel Oroszország legalább annyira az otthona, mint az afrikai ország.

A FIFA korábban betiltotta a vébén szereplő csapatkapitányok számára a szivárványos karszalag viselését, ugyanakkor a kameruni játékos politikai megnyilvánulására egyelőre nem reagált a szövetség. A FIFA sajtósa szerint tudnak az ügyről, de semmilyen kivetnivalót nem látnak ezzel kapcsolatban. Amikor rákérdeztek, hogy az orosz zászló mennyiben más politikai jelkép, mint a szivárványos, Giovanni Marti nem kívánt részletekbe bocsátkozni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!