Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett határozatok szerint a kormány ismét milliárdokat adott a sportra. Az idei labdarúgó Európa-bajnokság sikeres budapesti megrendezése érdekében a Fővárosi Önkormányzattól a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. átvesz egyes feladatokat, amelyeket a központi költségvetésből fizetnek.


A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint ezekre a feladatokra a pénzügyminiszternek kell biztosítania több mint 3 milliárd 800 millió forintot.

Varga Mihálynak a 2027-es vizes világbajnokság miatt is adtak feladatot. A Nemzetközi Úszó Szövetségnek (FINA) pénteken át kell átutalni biztosíték fedezetéül 2 millió dollárt, majd ütemezve (díjakra, szolgáltatásokra) 2027-ig biztosítania kell 32,25 millió dollárnak megfelelő forintot. Ez csaknem 10 milliárd forintot jelent összességében. Ugyanakkor nem ez lesz a számla vége.

A kiemelt budapesti fejlesztésekért, nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztosnak, Fürjes Balázsnak - az emberi erőforrások miniszterének bevonásával - előterjesztést kell készítenie a világbajnokság megrendezésével kapcsolatos további intézkedésekről, egyéb költségekről.

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!