A transznemű Kayla Lemieux szerint a mellei igaziak, és hatalmas méretük egy ritka betegség miatt alakult ki.


Fizetett szabadságra küldték kedden azt a transznemű gimnáziumi tanárt Kanadában, aki hatalmas műmellekkel és ágaskodó mellbimbókkal tanít, írja a New York Post. Kayla Lemieux kereskedelmet oktat egy ontariói középiskolában.

A Toronto Sun értesülése szerint Lemieux-t azután függesztették fel, hogy az oktatási miniszter és a régió parlamenti képviselői felemelték hangjukat a közösségi médiában nagy port kavaró fotók és videók miatt. A politikusok szerint az iskola üzemeltetője nem járt el kellő körültekintéssel az ügyben, amikor „nem a tanulók érdekeit és biztonságát helyezte előtérbe”.

Az iskolaszék hónapok óta védelmébe vette a transznemű tanárt, aki még 2021-ben kezdte meg a nővé alakulást. A szülők ugyanakkor teljesen kiakadtak, amiért Lemieux a gyerekek előtt mutatkozott a gigantikus mellprotézisekkel és a felsőjét szinte átszúró mellbimbókkal.

Az extravagáns külsejű tanár ügyét akkor kapta fel a nemzetközi sajtó, amikor a New York Post kiderítette, hogy a férfi iskolán kívül alig hordja feltűnő parókáját és mellprotézisét, valamint sminket sem visel. Ráadásul egy szomszédja elmondása szerint a többnyire teljesen hétköznapi tornacipőben, pulóverben és farmerben mászkáló férfi „rendkívül ritkán” viseli a botrányt kiváltó kiegészítőket a civil életében.

Lemieux akkor tagadta, hogy a lap fotóin szereplő férfi ő lenne, ahogy azt is, hogy a hatalmas mellei ne lennének igaziak. Kayla Lemieux szerint a szomszédai is hazudnak, amikor azt mondják, hogy másképp néz ki, mint ahogy az iskolában is lefotózták.

Lemieux azt mondta, hogy a hatalmas mellek nem protézisek, hanem a rendkívül ritka gigantomastia nevű betegség eredményei. A kórban szenvedőknél a mellszövetek gyors és túlzott növekedést okoznak.

A tanárt azután küldték fizetett szabdságra, hogy a felháborodott szülők januárban olyan szabályzat kidolgozását javasolták, mely megköveteli a „megfelelő és professzionális” megjelenést. Lemieux a New York Postnak azt mondta, hogy be fogja tartani a szabályzatban szereplő előírásokat, ugyanakkor nem gondolta azt, hogy bármi gond lett volna az öltözködésével.

Kayla Lemieux egyik korábbi iskolaszéki meghallgatásáról ebben a videóban közöltek részleteket:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!