Wongaborn 381 kilométerre északnyugatra fekszik Sydneytől. A BoredPanda kiderítette, hogy furcsa jelenségnek lehettek tanúi az ott élők, akik a Dubbo West Általános Iskolába járatják a gyereküket. A 12 éves Ruby Callaghan hatodikos ebben az iskolában, és édesapja, Stephen Callaghan úgy fogalmazott, hogy egy átlagos hétköznapon mintha "visszautazott volna az időben".

Stephen levélben fejezte ki a megdöbbenését, és magyarázatot követelt, hogyan lehet, hogy a lánya egy szép keddi napon hagyta el a házat 2017-ben, majd visszarepült 1968-ba. Az iskolából ugyanis egy szívszorító, nemi alapon szegregált iskolai kirándulás történetével állított haza. „Nagyon csalódott voltam” – mondta az apuka.

A Dubbo West legutóbbi hírlevele tájékoztatta a szülőket a fiús és lányos napról, ahol a lányoknak „csodás frizurát és könnyű sminket” ígértek, míg a fiúknak „szerszámbolti látogatás, játékok és szabadtéri sütögetés” szerepelt a programban. Bár az oktatási hivatal szóvivője állította, hogy a programok közt szabadon választhatnak a diákok, Stephen elmondta, hogy Ruby „kifejezetten kérte, hadd mehessen inkább a szerszámboltba, ám azt a választ kapta, hogy az csak fiúknak van”. Megbomlott a tér-idő kontinuum, hogy a gyerekek még 2017-ben is ilyen hétköznapi szexizmussal találkoznak?

tumblr_static_7pw48tji598g0o48ok0wwoow8_2048_v2

Szexizmus gyerekkorban

„Úgy érzem, az iskolának feladata, hogy mérsékelje a nemek szerinti megkülönböztetést” – mondta el Stephen Callaghan. Három lány édesapjaként különösen érinti ez a téma, és hozzátette, a feleségével mindketten igyekeznek megadni a lányaiknak „a magabiztosságot, hogy szót emeljenek, ha úgy érzik, a nemük miatt éri őket megkülönböztetés”.

A családjához hasonlóan Ruby is érezte mind a humort, mind a szomorú tényeket apja levelében, és örült, hogy Stephen elküldte azt, ahogy sokan mások is üdvözölték. Hiszen a fiúk közül sem mindenki szereti automatikusan a sportot vagy a barkácsolást. Más hozzászólók már nem voltak ennyire elragadtatva. Volt, aki szerint nevetséges, hogy ma már minden apróságot felfújnak és mindenki áldozatnak próbálja beállítani magát.

Olvassátok el ti is a levelet, és írjátok meg, mit gondoltok!

„Tisztelt Igazgató Úr/Asszony!

Szeretném felhívni a figyelmét egy igen súlyos esetre, mely tegnap történt az ön által irányított iskolában, ahol Ruby lányom 6. osztályos. Mikor Ruby tegnap elindult az iskolába, 2017-et írtunk, ám mikor délután hazaérkezett, 1968-ból jött.

Ezt onnan tudom, hogy Ruby elmondta: a hatodikos lányok az iskolai könyvtárba mentek frizurát készíteni és sminkelni hétfő délután, míg a fiúk a Bunnings szerszámboltba.

Megtenné, hogy átvizsgálja az iskola területét, hol bomlott meg a tér-idő kontinuum? Esetleg van egy hibás fluxuskondenzátor elrejtve a lánymosdóban?

Bízom benne, hogy gyorsan sikerül mindezt helyrehozni, és a lányom az iskola többi lány diákjával egyetemben visszatérhet ebbe az évezredbe, ahol az iskolai programokat nem nemi alapon osztják fel.

Tisztelettel: Stephen Callaghan”

via BoredPanda



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!