A Comscore adatai szerint a Bosszúállók: Végjáték csak Észak-Amerikában durván 350 millió dollárt hozott, mellyel könnyedén verték a Star Wars: Az ébredő Erő négy éve felállított, 248 millió dolláros rekordját. A tarolás azonban nem korlátozódott csak az Egyesült Államokra és Kanadára, mert összesen a világ 54 országában nyitott a legnézettebb filmként, és ezzel 1,2 milliárd dolláros bevételre tett szert, pedig a Hollywood Reporter a hét elején inkább csak 850-900 millió dollárra tette a lehetséges bevétel összegét.

A Végjáték tökéletes lezárása mindennek, amit szuperhősfilmnek hívtunk

Ezt a szintet nemcsak a rivális stúdióknak lesz nehéz megugrani, de magának a Marvelnek is. Bosszúállók: Végjáték kritika.

A film összesen 44 országban döntött nézettségi rekordot, és így globális szinten minden idők legjobb első hetét produkálta. Nem csoda, hogy az Imax cég vezetője is boldog: "Ez megmutatja a mozi hatalmát - még egy ilyen hipertöredezett kulturális miliőben is képes arra, hogy ilyen hatalmas közösségi élményt nyújtson" - idézte a New York Times Megan Colligant.

Borítófotó: @Null


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!