Tízmillió előfizetővel indult november 12-én a Disney vadonatúj streaming szolgáltatása. A Disney+ indulása több szempontból sem a legjobban sült el: a nagy érdeklődés miatt lehaltak a szolgáltatás szerverei, ráadásul a hiba idején több felhasználó fiókját is feltörhették. Több ezer előfizető panaszkodik arra, hogy adataikat hackerek szerezhették meg, ráadásul a dark weben ezekhez már potom pénzért hozzá is juthat bárki, írja a ZDNet.

Az előfizetők kivétel nélkül azt írják a Twitteren, hogy a pár órás technikai probléma idején a hackerek egyszerűen megváltoztatták a belépési kódjaikat, amiről ők természetesen értesítést is kaptak.

hirdetés

A feltört fiókok hozzáféréseit akár már 3 dollárért (900 forint) meg lehet kaparintani. A szolgáltatás havidíja egyébként 6,99 dollár (2100 forint), az éves előfizetés arányaiban valamivel olcsóbb, ennek a tízszerese.

Mivel a Disney+ egyelőre csak néhány országban indult el, ezért azzal is meg kell küzdeniük, hogy a világ nagyobb részén torrentoldalakról töltik le tartalmaikat. Magyarországra például csak 2020 végén érkezik meg hivatalosan a Netflix, az HBO Go vagy az Apple TV+ konkurenciájának szánt tartalomgyár.

Az új streaming szolgáltatáson látható a két rész után egyöntetű kritikai és közönségsikernek számító első élőszereplős Star Wars-sorozat, a The Mandalorian (A mandalori) is.