A szlovák miniszterelnök azt mondta, ha egészségi állapota engedte volna, szívesen csatlakozott volna magyar kollégája kijevi és moszkvai „békemissziójához”.


Májusi merénylete óta első nyilvános beszédét tartotta Robert Fico szlovák miniszterelnök egy állami ünnepségen Dévényben. A kormányfő felszólalásában a liberális ideológiák visszaszorításáról beszélt, és csodálatát fejezte ki Orbán Viktor iránt – írja a Napunk N.

Ahogyan beszámoltunk róla, Fico maradandó mozgásszervi károsodást szenvedett az ellene elkövetett merénylet nyomán. A szlovák miniszterelnök pénteken első nyilvános beszédét tartotta májusi merénylete óta egy szlovák állami ünnepségen Dévényben. Beszédében azt mondta, gátat kell vetni a liberális és progresszív ideológiáknak, amelyek „méregként terjednek”. Hozzátette: a kormánynak meg kell találnia a módját, hogyan módosíthatja az alkotmányt ennek érdekében.

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészségi állapota lehetővé tette volna, csatlakozott volna magyar kollégájához a két útra.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!