Szörnyű tragédia történt hétvégén Nyíregyházán: mentővel karambolozott egy autó, a balesetben egy 31 éves nő meghalt.

A baleset a Pazonyi út és a Törzs utca lámpás kereszteződésében történt. A Renault Cliót vezető sofőr nem vette észre a megkülönböztető jelzést használó mentőautót, eléhajtott a kereszteződésben, írja a Blikk. A lap úgy tudja, a szürke autó zöld jelzésen haladt, amikor ütköztek.

Nemcsak a kocsi, de a mentőautó is totálkáros lett, még a kerekei is kitörtek a helyükről.

A Blikk megszólaltatta a Renault sofőrjét, Dominikot, Henrietta párját. Azt mondta: a mentő nem használta a szirénáját, csak a fényjelzést, ezt pedig nem is látták.

Ő maga zúzódásokkal ugyan, de túlélte a balesetet, azonban

szerelme a helyszínen meghalt. Mint kiderült: meg akarta kérni a kezét.

Lánya halálhírére Heni édesanyja sokkot kapott, a nő testvére pedig teljesen kikészült, miután a baleset helyszínén holtan látta, mondta el a lapnak egy ismerősük.

Heni korábban néhány évig házasságban élt kislánya apjával, ám később elváltak. A férfi Angliában volt a tragédia pillanatában, de volt párja halálhírére azonnal hazajött.

A rendőrség eljárást indított, egyelőre vizsgálják, kinek a hibájából történt a baleset. A mentők arról tájékoztatták a Blikket, hogy kollégájuk vasárnap este egy sztrókos esethez sietett, az autóban használta a megkülönböztető jelzést.