Az afgán ifjúsági válogatott egyik játékosa, Zaki Anwari volt az egyik áldozat, aki hétfőn felkapaszkodott a kabuli reptérről felszálló amerikai repülőgépre, majd onnan a halálba zuhant. Mindezt az ország testnevelési és sportigazgatósága jelentette be csütörtökön.

Egy szebb jövőt kerestek volna Amerikában. Meghaltak és mártírhalált szenvedtek

- állt a sportigazgatóság közleményében utalva arra, hogy többen is életüket vesztették azok közül, akik el akarták hagyni az afgán fővárost.

A tálibok vasárnap vették át Kabul irányítását, hétfőn pedig döbbenetes jelenetek játszódtak le a főváros repterén, ugyanis rengetegen akarták elhagyni az országot, többen közülük a felszálló repülőgépekre próbáltak meg felkapaszkodni. Egy menekülő afgán civil holttestét a kabuli repülőteret elhagyó katonai gép futóművében találták meg.

A tálibok tájékoztatása szerint vasárnap óta a reptéren kialakult pánikszerű menekülés közben vagy lövések által tizenketten vesztették életüket.

Kapcsolódó

Afgán nők a szögesdrót kerítésen dobják át gyermekeiket a kabuli reptéren

Arra kérve a brit katonákat, hogy vigyék őket magukkal.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!