Több belföldi járat hasonlóan járt a szigetországban. Hasonló az időjárási helyzet Írországban is, ahol járatok százait törölték, és több százezer háztartásban áramszünet volt.


London helyett Budapesten volt kénytelen landolni egy brit belföldi légijárat a nagy szél miatt. Más gép Párizsban vagy épp Kölnben szállt le, olyan súlyos helyzet alakult ki a Brit-szigeteken, ahol már két ember életét követelte az Isha nevű vihar – számolt be az RTL Híradója.

Sorban érkeztek a gépek a világ második legforgalmasabb repterére, de soknak meggyűlt a baja a landolással a nagy szél miatt. Nem volt jobb a helyzet egy másik londoni reptéren, a Gatwicken sem.

Az Isha nevű vihar miatt igazi kínlódás lett a repülés a Brit-szigeteken. Vagy késtek, vagy törölték a járatokat, sokat pedig átirányítottak.

A Manchesterből Londonba tartó gép utasai induláskor biztos nem gondolták, hogy végül 1450 kilométerrel arrébb, Ferihegyen kötnek ki útlevél nélkül, hajnali háromnegyed ötkor.

A szélvihar helyenként a vasúti közlekedést is leállította. Volt ahol a sínekre dőlt fák miatt állt a forgalom. Többfelé pedig áramszünet okozott fennakadásokat. Észak-Írországban 45 ezer fogyasztó maradt villany nélkül.

Írországban hasonló helyzet alaklult ki az időjárás hatására, miután a vihar átrobogott a szigeten. A dublini repülőtéren 150 járatot töröltek, vagy háromtucatot pedig máshová irányítottak. Áramszünet 230 ezer helyen volt.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!