Többször is magyar nyelven szólt a közönséghez a katolikus egyházfő a Papp László Sportarénában. Azt is elárulta, hogyan lehet sikeresnek lenni.


Aki mer, az nyer - mondta magyarul Ferenc pápa szombaton több ezer fiatal előtt elmondott beszédében a Papp László Budapest Sportarénában. Az egyházfő azt is elárulta, hogy lehet sikeresnek lenni.

Több ezer magyar fiatal várta az egyházfőt a Sportarénában délután két órától, magyarországi látogatásának második napján. Ferenc pápa nem sokkal negyed öt előtt érkezett meg és egy elektromos kocsival gurult be az Arénába.

„Az ifjúság a nagy kérdések és nagy válaszok ideje, ez igaz. És fontos, hogy legyen valaki, aki meghallgatja a kérdéseiteket, és nem könnyű, előre becsomagolt válaszokat ad, hanem segít, hogy bátran vállaljátok az élet kalandját, a nagy válaszok keresésében. Az előre csomagolt válaszok nem tesznek boldoggá, Jézus is így tett” - mondta beszédében az egyházfő.

A házasságtörő asszony példabeszédére utalva is kifejtette, hogy Isten nem elítélni, hanem megbocsátani akar. A közönségtől rá is kérdezett, hogy mondják magyarul, hogy hogy Isten mindig megbocsát? Ezt aztán elmondatta a közönséggel is.

A pápa kérdéseket is feltette a fiataloknak, és azt kérte, hogy ezekre magukban válaszoljanak.

Az egyházfő arról is szólt, hogy Jézus nem prédikál, hanem utat nyit.

„Azt akarja, hogy tanítványai ne a leckét ismételgető iskolások legyenek, hanem szabad és úton lévő fiatalok, egy olyan Isten társai, aki meghallgatja szükségleteiket és odafigyel álmaikra” - mondta. Ezután ismét magyarul szólt a közönséghez:

Ferenc pápa azt is elmondta, hogyan lehet nyerni és győztesnek lenni. Ahogy fogalmazott: az első, hogy tűzz ki magasabb célokat, a második, hogy edz.

„Magasabb célok és edzés, ez a siker két titka” - vélekedett az egyházfő. Ferenc arra kérte a fiatalokat, hogy ne féljenek szembe menni az árral, és hogy nem kell tökéletesnek lennie senkinek, mint a gépeknek, mert mi nem vagyunk gépek.

Ferenc pápa szerint ma az a veszély, hogy kitalált emberekké válunk, mindig maradjunk igaz emberek, igaz személyek.

„Ti mind értékesek vagytok Jézus számára, és számomra is. Emlékezzetek rá, hogy senki nem veheti el a helyeteket az egyház- és világtörténelemben. Senki nem teheti meg azt, amire csak te vagy képes. Segítsünk egymásnak elhinni, hogy értékesek vagyunk, és nagy dolgokra vagyunk teremtve” - zárta beszédét az egyházfő.

Szombaton a pápának már nem lesz több hivatalos programja. A látogatása csúcspontjaként vasárnap 9:30-tól celebrál majd szentmisét a Kossuth téren, délután pedig az egyetemi és kulturális élet képviselőivel találkozik majd.

(Forrás: MTI, 24.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!