A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség perújítási indítványt terjesztett elő a Fővárosi Ítélőtáblához Portik Tamás ellen. A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján ő adott megbízást Jozef Rohácnak Fenyő János kivégzésére.

A perújítási indítvány lényege szerint az 1990-es évek közepétől üzleti vita, és hatalmi harc alakult ki a Vico médiabirodalmat vezető Fenyő János és Gyárfás Tamás között. Gyárfás 1997 évben elhatározta, hogy megöleti Fenyőt, ezért egy harmadik személyt bízott meg a feladattal. Ő azonban ezt nem teljesítette. Ekkor Gyárfás Portikhoz fordult, aki Rohácot vette rá Fenyő megölésére.

Rohác 1998. február 11-én a késő délutáni órákban a Budapest, II. kerület, Margit utcában a feltorlódott forgalom miatt a gépkocsijában várakozó Fenyőhöz lépett, és egy gépfegyverrel kivégezte.

Az ismeretlen tettes ellen folyó nyomozás csak 2010-ben vett fordulatot, amikor sikerült az elkövető által hátrahagyott ruházatból nyert DNS alapján Jozef Rohác szlovák állampolgárt azonosítani, majd nemzetközi elfogatóparancs alapján elfogni. A férfit a Fenyő-gyilkosság, illetve az Aranykéz utcai robbantás elkövetőjeként életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság. A Fenyő-gyilkosság felbujtójának kiléte ekkor még ismeretlen maradt.

A nyomozás 2017-ben új bizonyítékok alapján vett újabb irányt. Az eljárás során a nyomozók azonosították a bűncselekmény többi elkövetőjét. A megalapozott gyanú szerint Gyárfás Tamás médiavállalkozó megbízásából Portik Tamás szervezte meg, illetve adott utasítást Fenyő megölésére, amit Rohác hajtott végre.De Portik adott megbízást Rohácnak Boros József Károly megölésére is.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az iratok áttanulmányozását követően úgy látta, hogy Portikkal szemben a perújítás elrendelésének törvényi feltételei fennállnak. A perújítás megengedhetősége kérdésében a Fővárosi Ítélőtábla dönt.

Vádat emeltek Portik Tamás ellen az ügetői merénylet miatt

A vád szerint Portik rendelte meg a híres hajtó megölését.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!