Automatizáljuk azt, ami bosszantó feladat lenne - foglalta össze a cég vezetője, hogy mit is csinálnak.


"Ebben az iparágban csak a változás állandó" - írja Index.hu a Bitrise-ról. Felhasználóként is mindenki tudja, hogy milyen gyakran jelennek meg frissítések a mobilon futó appokhoz – a Bitrise nevű magyar cég többek közt ezek menedzselését könnyíti meg. Mégpedig az appok fejlesztőinek.

A platform segítségével a fejlesztőcégek elsősorban a szükséges tesztelés mértékét tudják csökkenteni. Amikor a programozók beépítenek az appjukba egy új funkciót, a Bitrise rendszere kibogozza a programkódot, és időben figyelmeztet, ha a változtatás miatt elromolhat valami, ami korábban még működött. "Automatizáljuk azt, ami bosszantó feladat lenne" – foglalta össze munkájukat Hendrik Haandrikman, a vállalat növekedését felelős alelnöke.

Az Index beszámolója szerint a cég programozóknak gyárt programokat, tehát a termékükkel az egyszeri internetező sohasem fog találkozni. Mégis nagyon fontos, amit csinálnak: a mobilappok fejlesztését egyszerűbbé és hatékonyabbá tevő platformon dolgoznak, és ezt Japántól a Szilícium-völgyig használják.

Most a csapat eljutott arra a szintre, hogy felvásároljon egy londoni céget, az Outlyert.

A Bitrise eddig összesen 3,5 millió dollár befektetői tőkét vont be, és a világ egyik legsikeresebb üzleti inkubátor programjának, a Y-Combinatornak az első és eddigi egyetlen magyar résztvevője. Az általuk most felvásárolt Outlyer "monitorozási és analitikai technológiája könnyen használható, skálázható, erős és sokoldalú" – mondta Birmacher Barnabás, a Bitrise alapító tagja és vezérigazgatója az Idex.hu-nak.

Az "unikornisok", vagyis a gyakran milliárd dollárt érő startupok közös jellemzője, hogy gyorsan fejlesztenek, és nem érnek rá olyannal foglalkozni, ami nem tesz hozzá a termékhez. Azért használják a Bitrise-t, írja az Index, mert így gyorsan el tudnak indulni, és nagyobb sebességre kapcsolhatnak. Az Outyler megszerzése pedig abban segít, hogy ne csak a megjelenés előtt, hanem azt követően is tudják támogatni a fejlesztőket elemzéseikkel.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!