Tordai Bence beperli Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét rágalmazásért. Kocsis Máté a szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az Országgyűlésben szerdán történtek is igazolják a fegyelmi változtatások szükségességét, ehhez kapcsolódva Tordai Bencét is felhozta példaként.

Kocsis szerint, amikor Tordai Bence elsétál fideszes képviselők vagy a miniszterelnök mellett, rendszeresen olyan megjegyzéseket tesz, mint "Lógni fogtok, Meg fogtok dögleni, vagy Félsz, te patkány?". Ezek a parlamenti jegyzőkönyv számára megörökíthetetlenek, de Kocsis azt ígérte, igyekszik dokumentálni, hogy bemutathassa Tordai valódi arcát a nyilvánosságnak.

hirdetés

Tordai a Facebook-oldalán reagált Kocsis szavaira.

"Kocsis Máté ma túlment minden határon: nagyon súlyos, és teljesen valótlan állításokat fogalmazott meg velem kapcsolatban"

- írta a Párbeszéd képviselője posztjában, majd arra is kitért, hogy beperli a kormánypárt frakcióvezetőjét.

A fideszes politikus csütörtök reggel közzé tett egy videót a Facebbok-oldalán, amin Tordai látható. A felvétel a 2019. november 4-i ülésen készült. Kocsis szerint ezen Tordai épp egy fenyegető megjegyzést tesz.

A posztjában három válaszlehetőséget adott meg arra vonatkozóan, hogy mit mondhatott a Párbeszéd képviselője:

A.) Tiszteletem, kedves képviselőtársaim!

B.) Félsz, te patkány?

C.) Soha nem provokálok senkit!

Tordai erre ismét egy Facebook-bejegyzésben reagált, amiben leírta, hogy hallani ugyan nem lehet, de ő emlékszik rá, mit mondott Orbán Viktornak.

"Miután az MTVA-székházban történtek után a földön fekvő Varju Lászlót fogták perbe a hat biztonsági őr "megtámadása" miatt, csak annyit kérdeztem: Tele a gatya, Viktor?"

- fogalmazott posztjában a Párbeszéd képviselője.