Kedden többnyire napos időre készülhetünk, de időnként erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Egy-egy kisebb zápor nyugaton alakulhat ki. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.


Szerdán napos-gomolyfelhős idő ígérkezik. Elszórt zápor, zivatar nyugaton, délnyugaton alakulhat ki. Csak néhol lehet élénk az északnyugati szél. Délután 26-30 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a délnyugatira forduló szél miatt tovább melegszik az idő. Az ország legnagyobb részén 30 fok körüli hőmérsékletre van kilátás. Előfordulhat zápor, zivatar.

És ha jön a vihar?

Ha nagy villámlással járó vihar közeleg, vagy kap el minket, húzódjunk be valahová (ne magányosan álló fa alá). A legjobb egy ház. Ha autóban ülünk, az ablakokat zárjuk be, a fém részeket ne érintsük meg. Barlang, mélyedés akkor nyújthat védelmet, ha legalább másfél méter mély. Ne álljunk a vizes füvön, azonnal hagyjuk el a vízfelületeket.

Nem ajánlott öreg, magányosan álló fa alatt állni, vagy táborozni: a lezuhanó ágak összezúzhatják a sátrat, és a villámcsapás veszélye is itt a legnagyobb - ajánlja a Katasztrófavédelem.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!