A Kaspersky szerint a bűnözők célzottan dolgoztak, a céljuk az volt, hogy az általuk kiválasztott 600 gép biztosan fertőzött legyen.


Egy orosz kiberbiztonsági cég vette észre, hogy hekkerek kártékony programokat juttattak el Asus számítógépekre. A támadók a gépek automatizált szoftverfrissítő eszközét használták fel, és a számítógépgyártó legitim digitális tanúsítványát illesztették bele, ezért a megtámadott gépek úgy kezelték, mint egy valódi frissítőcsomagot - írta a MotherBoard.

Mintegy félmillió számítógépet érintett a támadás, ami valószínűleg álca volt

- tartják szakértők. A Kaspersky szerint a bűnözők célzottan dolgoztak, a céljuk az volt, hogy az általuk kiválasztott 600 gép biztosan fertőzött legyen.

A kártevővel fertőzött gépnél a kártevő kommunikálni kezdett egy szerverrel, és arról újabb kártékony programokat telepített le.

A fertőzés öt hónapon át működött, mire felfedezték. A Kaspersky azután tudta felfedezni a sérülékenységet, hogy bevezetett egy új keresési módszert, amely a beszállítói láncba beférkőzött szokatlan kódrészleteket keresi meg - írta meg az Index.

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!