Kedden nyugat felől melegfront érkezik, eleinte helyenként nyugaton, majd többségében az északi és a Dunától keletre eső tájakon alakulhat ki többfelé eső, az északi hegycsúcsokon és északkeleten helyenként havas eső hullhat – írja az Időkép. Párás, ködös tájakra továbbra is számítani kell. A délies szél mérsékelt marad. Napközben 2-9 fok várható, délnyugaton lesz enyhébb az idő.

Szerdán a megélénkülő délnyugati szélben többfelé felszakadozhat a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Északkeleten maradhat borongósabb az idő helyenként kisebb esővel. Utóbbi tájakon 6-8, máshol 9-14 fok várható.

Csütörtökön borongós, többfelé szeles időre van kilátás, napközben helyenként kisebb esővel, késő délutántól észak felől pedig már többfelé elered. Még marad az enyhe idő 7-14 fokos maximumokkal.

Pénteken megérkezik a jelentősebb változást hozó hidegfront. A szél északnyugatira fordul, felerősödik, a Dunántúl északi felén és a főváros térségében helyenként viharossá fokozódik. Reggel többfelé eshet, később már csak néhol keleten, délkeleten. Visszaesnek a maximumok, délután 3-8 fok várható. Szombatra visszatér a hajnali fagy, nappal szeles, száraz, napos időre van kilátás 1-5 fokos maximumokkal.


hirdetés