A texasi tó partjáról többen is kiszúrták a hatalmas ragadozót, így még időben figyelmeztetni tudták a gyerekeket, hogy azonnal meneküljenek ki a vízből.


Egy szemtanú videóra vette, amint egy hatalmas, mintegy 3 méteres aligátor célba veszi egy texasi tóban a gyanútlanul fürdőző gyerekekhez, és lopakodva feléjük úszik. A helyszínen lévő felnőttek figyelmeztették a fiatalokat, akik így sértetlenül ki tudtak menekülni a partra.

Az eset a texasi Huntsville State Parkban történt előző szombaton. A park tavában egy csoportnyi gyerek fürdőzött, amikor felbukkant az aligátor.

„Az aligátor támadási módba kapcsolt, és célba vette a gyerekeket” – mondta az egyik szemtanú, David Siljeg.

Hozzátette, szerencsére

A tónál egyébként táblák figyelmeztetnek az aligátorveszélyre. A természetvédelmi park munkatársai mindenkinek azt javasolják, nem kerüljenek közel az aligátorokhoz, és ne gondolják azt, hogy azok lassan mozognak.

„Bánj tisztelettel minden vadon élő állattal! A vadon élő állatok, köztük az aligátorok etetése, zaklatása törvénybe ütközik. Ha túl közel kerülsz egy aligátorhoz, lassan hátrálj!

Csak a kijelölt helyeken szabad úszni. Az úszóhelyek napnyugtakor bezárnak. Az aligátorok nagyobb valószínűséggel aktívak alkonyatkor és hajnalban” – közölte a Huntsville State Park.

Forrás: LADbible

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!