A kassai kórház elítélte az ápoló tettét, akit felelősségre fognak vonni az eset miatt. Az ápoló szerint azonban a mentőszolgálat munkatársai utasították arra, hogy dobja ki a férfit, miután gyilkossággal fenyegette a körülötte lévőket.


Óriási felháborodást váltott ki Szlovákiában egy interneten felbukkanó videó, amelyen az látható, hogy a kassai kórház egyik ápolója a karjánál fogva vonszol ki a kórházból egy földön reszkető, síró férfit.

Monika Krišková, a kórház szóvivője arról tájékoztatott, hogy elítélik az ápolót tettét és elnézést kérnek minden szemtanútól. Az esetet követően mindkét sürgősségi osztályán átképzik a személyzetet az etikai kódex alapján, illetve felelősségre vonják a felvételen szereplő ápolót.

A szlovák egészségügyi minisztérium is elfogadhatatlannak nevezte az esetet, felhívva a figyelmet arra, hogy az egészségügyi személyzetnek kötelessége minden helyzetet szakszerűen kezelni akkor is, ha a páciens nem együttműködő.

Azóta az érintett ápoló is megszólalt az ügyben, állítása szerint nem önszántából cselekedett, csak azt tette, amit kértek tőle. Szerinte a videón látható férfi gyakran megjelent a kórházban, mióta a vasút- és buszpályaudvarokról kitiltották a hajléktalanokat.

- mesélte a június 2-án történtekről.

Állítása szerint azért nem merte átkarolni a férfi derekát, mert lehetségesnek tartotta, hogy kés vagy valamilyen más fegyver van nála. Az eset óta neki és a családjának is álmatlan éjszakái vannak, a kórház vezetése pedig a közös megegyezéssel való távozásra akarta rábírni.

- magyarázta az ápoló.

Az esetről készült sokkoló videót itt tudod megnézni:

(Forrás: parameter.sk, noviny.sk, Új Szó)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!