Mi is beszámoltunk róla az RTL Híradó alapján, hogy négy hónappal a halála után levélben értesítették a tüdőrákban elhunyt férfit, hogy daganatos betegségének ellátása nem sürgős, tehát halasztható.

A férfi 73 éves volt, és gyakorlatilag 4 hónap alatt elvitte a rosszindulatú tüdőrákja, december 2-án hunyt el a Nagyatádi Kórház hospice osztályán. Betegségét azonban a Kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban diagnosztizálták, és itt kezelték volna, ha megélte volna. Az elhunyt férfinak egy hete mégis levelet írt a kórház, amelyben értesítették, hogy a kezelését elhalasztják.

A férfi lánya már korábban is felháborodottan nyilatkozott az RTL Híradónak arról, hogy elhunyt apjával levelezik a kórház.

"Maga a halála is felkavaró. Felkavaró az, hogy egy tüdődaganatos beteg nem kap ellátást. Gyakorlatilag nem kezelték a rákját"

- mondta a nő.

hirdetés

A kórház az RTL Híradó korábbi riportjának adásba kerülése után reagált. Azt írták, "az elhunyt más krónikus betegségben is szenvedett", és emiatt már korábban több alkalommal megjelent az egyik járóbeteg szakrendelésen. A krónikus betegségének következő kontrollja idén májusban lett volna, az áprilisi levélben ezt mondták le.

A betegséget nem nevezte meg pontosan a kórház, és az elhunyt férfi lánya sem tudja, mire gondoltak. Az apjának írt levélben - amin aláírás és pecsét sincs- ugyanis nincs szó erről.

A nő a történteken kívül azt is felháborítónak tartja, hogy neki kell magyarázkodnia ahelyett, hogy a kórház bocsánatot kérne. Szeretné, ha kivizsgálnák, miért nem tudja a kórház egy betegéről, hogy meghalt.

Az RTL Híradó riportja:



hirdetés