P. Mária ellen ugyanakkor még továbbra is folyamatban vagy eljárás csalás miatt.


Feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a csengeri örökösnő néven elhíresült P. Mária vesztegetés és hűtlen kezelés ügyében – tudta meg a Népszava.

Pár nappal ezelőtt a bíróság első fokon igazat adott P. Máriának, akiről Kósa Lajos korábban azt állította, hogy csalásért már elítélték. Ezzel a bíróság szerint a fideszes politikus megsértette a nő jó hírnévhez való jogát. Jelenleg ugyanakkor a mátészalkai járásbíróságon folyamatban van egy eljárás csalás vádjával P. Mária ellen.

P. Mária 2018-ban került bele először a hírekbe. A nő azt állította, hogy egy 1300 milliárd forintos örökség vár rá Németországban és Svájcban, és a pénz hazahozatalához több embertől is kért segítséget. Az egyikük Kósa Lajos volt, akit egy hiteles közjegyzői okirat szerint 2013-ban P. Mária 4,355 milliárd euró kezelésével bízott meg, egy másik okirat szerint pedig az asszony 2,6 millió euró akart ajándékozni a politikus édesanyjának. Ezért cserébe Kósa Lajos közreműködött volna a hatalmas vagyon rendezésében.

Ekkor került a képbe a Kiskun Tender. P. Mária szerint a cég több részletben utalt a számlájára 68,3 millió forintot, amit ő átadott Kósának. A fideszes politkus szerint viszont P. Mária megtévesztette őt, illetve hogy a Kiskun Tender csak kölcsönbe adta a pénzt a nőnek, aki azt ígérte, az örökségből vissza fogja fizetni.

Végül P. Máriát vádolták meg azzal, hogy húsz sértettnek összesen 778 millió forintos kárt okozott. Idén júniusban helyezték szabadlábra.

P. Mária idén szeptemberben adott először interjút az ügyben a Partizánnak:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!