Nagy nehezen kitapogatta a cápa szemét, és ujjait a szemgödörbe mélyesztette. Erre a hal kinyitotta a pofáját.


Két hosszú percet töltött egy nagy fehér cápa pofájában egy ausztrál búvár, írja a LADbible. A félig lenyelt Eric Nerhus csupám két dolognak köszönhette, hogy élve megúszta a kalandot 2007-ben: a mellényének és találékonyságának.

A búvár éppen kagylókat gyűjtött fiával és társaival a víz alatt, amikor megtámadta a cápa. Nerhusnak a rossz látási viszonyok miatt esélye sem volt felkészülni a támadásra.

Az állat borotvaéles fogaitól csak az az ólommal bélelt mellény védte meg, amit munka közben viselt a merüléskor.

A búvár kitapogatta kívülről a cápa szemgödrét, majd ujjait a hal szemébe mélyesztette. Erre a ragadozó kinyitotta a pofáját, majd a férfi csurom véresen a felszínre úszott. Közben végig attól tartott, hogy a fehér cápa ismét támadásba lendül, de a jókora állat már nem bántotta, csak körözött körülötte.

Nerhus elmondása szerint soha életében nem félt annyira, mint amikor lenyelte a cápa. A hatalmas ragadozóban lenni olyan érzés volt, mintha egy sötét barlangban lenne a fél teste.

Miután a csónakba húzták, azonnal a szárazföldre és egy kórházba siettek.

A támadás egyik szemtanúja szerint a cápa először a férfi fejre támadt, összeroppantotta a búvárszemüvegét, ami az orrtörést okozta, majd fejjel előre bekapta a szájába Nerhust. Ezután még egyszer harapott nyelés közben a ragadozó, amivel a felsőtesti sérüléseket okozta.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!