Már 70 ezer látogatónál tart a fesztivál, amelyből a második 5 nap még hátravan: érkezik többek között a Carson Coma, a Quimby, Dés László, az Operaház társulata és a Danubia Zenekar is.


Még nem késő elindulni a 32. Művészetek Völgyébe Kapolcsra, Taliándörögdre és Vigántpetendre, ahol vasárnap késő estig tart az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja.

Már az első 5 nap is erős volt, több helyszínre kikerülhetett a megtelt tábla: tömve volt a nézőtér Zorán csillagfényes koncertjén a Cirque du Tókertben, a Bohemian Betyars, az Elefánt és a 30Y a Panoráma Színpadon csinált teltházat, a Besh O Drom a Világzenei Udvarban, valamint a Színház Színpad, az új Színház Színpad Templom és a Momentán Udvar előadásai is rendre kimaxolták a kapacitásokat.

Félidei videó:

A közönség bevette a fesztivál új tereit is: a taliándörögdi Lőtéren a koncertek mellett a nappali workshopok is népszerűek, a látogatók élvezik az új helyre költözött Harcsa Veronika Udvar természetközeli nyugalmát vagy éppen a Völgy legapróbb helyszínének számító MókusKert Udvar előadásait. A napsütés elől jó védelmet biztosítanak a patakpart fái, a parton sétálgatva pedig a kézművesek portékáit is felfedezhetjük. Az első öt napban 70 ezer ember látogatott el a Művészetek Völgyébe.

A Cirque du Tókertben többek közt még olyan produkciókat élvezhet a közönség, mint a Danubia Zenekar vagy a Magyar Állami Operaház koncertje, Dés László Így öten! c. előadása, de itt nézhetjük meg Kiss V. Balázs illuzionista és a Duda Éva Társulat műsorát is.

A Lőtérről tegnap indult először a Közlekedési Múzeum Ikarus 311-es retró Zenélő Busza, amelyen a Punnany Massif, a Carson Coma, a Platon Karataev és a Bagossy Brothers Company is muzsikál majd, miközben a busz körbe gurul a fesztiválon. A Lőtéren adja utolsó koncertjét a Middlemist Red, és itt játszik a holland Slagwerk den Haag is, akik a fesztiválon gyűjtött szemét segítségével fognak zenélni. A Magyar Jazz Szövetség Udvarában pedig kedden kezdődött a Magyar Jazz Ünnep, ahol a koncertek mellett a műfajról is tanulhatunk.

A gyerekeknek szól majd a VEB2023 projekt keretein belül megvalósuló Szörnyek és sellők zenés mesedarab, amelyet a balatoni strandok után most Kapolcson is bemutatnak. Szintén a legkisebbeket várják az idén indult és már most sokak kedvencévé vált Családi Kultúrtérbe is, ahogy a Kaláka Versudvarba is.

A vonattal érkezőknek jó hír, hogy a Művészetek Völgyére is érvényes a Veszprém-Balaton 2023 EKF rendezvénysorozatra szóló kedvezmény, azaz 2023 Ft-ért válthatnak a látogatók vonatjegyet a Völgybe. A fesztivál teljes programja elérhető a www.muveszetekvolgye.hu oldalon, valamint a Művészetek Völgye mobilapplikációban is.

Az időjárás eddig elég eklektikusan alakult: az első néhány nap kánikuláját kedden kifejezetten hűvös, esős idő váltotta fel, ami még a szerdai napon is kitart. A friss előrejelzés szerint azonban csütörtöktől újra felmelegedés kezdődik, és a hétvégére visszatérnek a 30 fok feletti értékek.

A fesztiválról jövő hét elején részletes élménybeszámolóval jelentkezünk.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!