A szerdán kezdődő spanyolországi világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 29-28-ra kikapott az olimpiai bajnok franciáktól a Párizsban rendezett vasárnapi edzőmérkőzésen.

Kapcsolódó

Nem adta fel a világbajnok ellen a női kézilabda-válogatott

Ötgólos vereség lett a vége az első párizsi edzőmeccsen.

A magyarok a nyolcadik perc elején előnybe kerültek (4-5). A két nappal korábbi mérkőzéshez képest különbséget jelentett, hogy most akadtak távoli átlövések, és ezek eredményesek is voltak, illetve egy idő után a védekezés is jobban működött. A 25. percben Olivier Krumbholz francia szövetségi kapitány már másodszor kért időt (10-14), mert a vendégek jobban összpontosítva, pontosabban kézilabdáztak, minden játékelemben voltak jó megoldásaik, és a hibáikat is javítani tudták. A magyar csapat meglepően imponáló, összeszedett első félidőt produkált, amely után 18-14-re vezetett.

A szünet után nagyot javult a franciák játéka, a magyarok ekkor nem tudták megfékezni gyorsan, hatékonyan kézilabdázó ellenfelüket, amely 7-1-es sorozatot produkált. A negyvenedik perc után megnyugodtak a vendégek, újra előnybe kerültek, ám a visszarendeződésük a továbbiakban sem működött megfelelően, ezt pedig a rendkívül gyors ellentámadásokat vezető olimpiai bajnok kihasználta (27-25). A hajrá is tartogatott még izgalmakat, az utolsó másodpercekben a magyar együttes az egyenlítésért támadhatott, de nem járt sikerrel, ám veresége ellenére a játéka nagyot javult és fejlődött a péntekihez képest.

A mezőny legeredményesebb játékosa Tamara Horacek volt, aki mind a 11 lövését gólra váltotta. A túloldalon Klujber Katrin hat, Háfra Noémi és Bordás Réka négy-négy találattal zárt.

A két csapat pénteki találkozóját 33-28-ra nyerték meg a franciák.

Az olimpiai hetedik helyezett magyarok a spanyolországi világbajnokság csoportkörében jövő csütörtökön Szlovákiával, szombaton Csehországgal, december 6-án pedig Németországgal találkoznak Llíriában, egyaránt 20.30-tól. A középdöntőbe az első három helyezett kerül.

Felkészülési mérkőzés

Franciaország-Magyarország 29-28 (14-18)

lövések/gólok: 41/29, illetve 48/28
gólok hétméteresből: 9/8, illetve 4/3
kiállítások: 2, illetve 4 perc

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!