Életveszélyt okozó testi sértés és garázdaság miatt emelt vádat azzal a hódmezővásárhelyi férfival és barátjával szemben, akik tavaly októberben többször is megverték a szomszédban.


A gyanúsítottak egyike kerti partit szervezett amelyre a barátait, többet között a két gyanúsított társát is meghívta. A délután folyamán szeszesitalt fogyasztottak, melynek során szóba került, hogy az egyik szomszéddal huzamosabb ideje haragosabb viszonyban áll a házigazda, akivel azután a délután folyamán szóváltás is kialakult.

Minderre a gyanúsítottak úgy reagáltak, hogy meglátogatták a szomszédot és arcon ütötték, a vérző orrú lakó miután feltápászkodott, bement a városba. Ezzel egyidőben a vádlott egy barátjával cigarettáért ment, és amikor meglátták az utcán sétáló szomszédot, odaléptek hozzá, combon rúgták, majd az ismételten földre kerülő férfit arcon ütötték. A további bántalmazásnak az egyik ismerősük vetett véget.

Ezzel azonban még nem volt vége a megvert ember megpróbáltatásainak. Az összevert szomszéd hazament és a fájdalmai ellenére lefeküdt aludni, ám nem sokáig pihenhetett. A három férfi ugyanis este 11 óra körül ugyanis maszkot húzva bekopogtattak hozzá.

A tulajdonos védekezésül egy késsel a kezében nyitott ajtót, mire a támadóik mellkason rúgták, arcon ütötték és földre vitték, majd a mellkasára térdeltek. Ezt követően magára hagyták a földön fekvő szomszédot és távoztak.

A összevert lakó az utolsó bántalmazás következtében bordatöréseket és ezzel összefüggésben a mellhártya sérülését, valamint légmellet és tüdőbevérzést szenvedett el, amely közvetett életveszélyes állapotot eredményezett. A tulajdonosra az ismerősei találtak rá másnap, amikor látták a sérüléseit azonnal értesítették a rendőrséget és a mentőket is, akik azonnal kórházba vitték a félholtra vert férfit.

Kiemelt kép: iStock


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!