Kedden folytatódott annak a szülőpárnak a büntetőpere a Budapest Környéki Törvényszéken, akik gyermekük halála miatt állnak bíróság előtt - írja a 24.hu.

A szülők az Oltáskritikus Életvédők Szövetségének tagjai, sőt, a férfi a mozgalom elnöke is. Azzal vádolják őket, hogy újszülött kisfiuknak nem adatták be kötelezően előírt, vérzékenységet megelőző K-vitamin-oltást, miután a gyermek rosszul lett, nem hívtak mentőt, és később is akadályozták a gyermek ellátását.

A kisfiú nyolchetesen hunyt el agyvérzés következtében, az igazságügyi szakértők egyértelműen megállapították, hogy a K-vitaminhiány miatt keletkező nagy kiterjedésű koponyaűri vérzés okozta a végzetes agyvérzést.

A párt, L. Csabát és L. Ada Rózsát 14 éves kort be nem töltött személy sérelmére elkövetett, szándékos emberölés vádjával állították bíróság elé még 2018-ban. A keddi tárgyaláson pedig újabb megdöbbentő részletek derültek ki az esetről.

Többek közt az is, hogy

hirdetés

az édesapa kifejezetten megtiltotta, hogy bárki orvost hívjon a súlyos beteg csecsemőhöz.

Később azzal vádolta az orvosokat, hogy összejátszottak a rendőrséggel, hogy a gyermek belső szerveit megszerezhessék, ezért kellett meghalnia.

A szülők a kiérkező mentőkkel indulatosan és feszülten viselkedtek, ám az ügyész javaslatára módosították a vádat, hangsúlyozva, hogy viselkedésük nem játszott szerepet a gyermek halálában, aki mindenképpen meghalt volna.

Abban viszont mindenképpen felelősnek találták a szülőket, hogy nem adatták be a K-vitamint, amely több mint húsz éve kötelezően beadandó gyógyszer, hiába voltak tájékoztatva arról, hogy bizonyos esetekben a szernek kifejezetten életmentő szerepe van. Az ügyész ugyanakkor rámutatott arra is, hogy az édesapa a személyiségtesztek és a tárgyalótermi viselkedése szerint alapjaiban véve ellenségesen áll hozzá az orvosokhoz, folyamatosan hárít minden felelősséget.

Az ügyész indítványozta, hogy mindkét szülőt egy-egy rendbeli gondatlanságból elkövetett emberölésért ítélje el a bíróság. Mindkettejükre három év börtönt kért, próbaidőre bocsátva.

A család háziorvosa ugyanaz a Mile Gabriella volt, akit korábban már elítéltek egyszer egy hasonló ügyben - a fényevő perként elhíresült eset során a szülők ezoterikus vélekedéseik miatt halálra éheztették másfél éves fiukat. Akkor foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ítélték el őt, jelenleg pedig okirathamisítás miatt folyik ellene per, mivel kiváltott egy BCG-védőoltást, ám nem adta be végül.



hirdetés