Gy. Németh azt írta közleményében, hogy mentelmi jogának elvételével a Fidesz a mai napon végleg bebizonyította, hogy „a pedofilok és a pedofilsegítők oldalán áll”.


Felfüggesztette a parlament Gy. Németh Erzsébet mentelmi jogát, miután rágalmazásért feljelentette a DK-s képviselőt Áder János testvére – írja a Telex. A mentelmi jogának felfüggesztéséről a képviselők 140 igen és 43 nem szavazat mellett döntöttek.

Áder Annamária vezette ugyanis 2011-ben a Főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályát, aminek már akkor jelezte két dolgozó, hogy a bicskei gyerekotthon igazgatója gyerekeket zaklat. Az otthont fenntartó, akkoriban Tarlós István vezette főváros nem távolította el az igazgatót, sőt, a férfit 2015-ben még ki is tüntették. V. János emiatt további öt évig molesztálhatta a rábízott gyerekeket.

Gy. Németh szerint ezzel párhuzamosan Áder Annamáriát elő is léptették, így a kegyelmi ügyben kulcsszerepet betöltő Balog Zoltán minisztériumában lett államtitkár. Áder jelenleg a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára, a DK pedig emiatt lemondatná a pozíciójáról.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!