Négy napra felfüggesztették és ez időre fizetést sem kaphat egy atlantai tűzoltó, miután a csapatát hátrahagyva berohant egy égő lakásba, hogy kimentsen onnan egy 95 éves asszonyt.

A tűzeset még tavaly nyáron történt, de csak most hoztak döntést az ügyben. A Sally Skrine nevű idős asszony nyugat-atlantai otthona 2019. június 27-én kapott lángra. Daniel Dwyer is a helyszínen volt több társával együtt, mivel azonban, a lakás ablakain és bejáratán a betörők ellen védő rácsok voltak, nem tudtak bemenni

Dwyer azonban valahogy mégis be tudott jutni (az nem derült ki, hogy hogyan), mert saját életét kockáztatva, mindenáron meg akarta menteni a 95 éves nőt, aki addigra már égő lakásának csapdájába esett. Végül sikerrel is járt, az első ajtón kihozta az eszméletlenül talált asszonyt,

de sajnos sem ő, sem a társai nem tudták már újraéleszteni.

A tűzoltó ellen ráadásul fegyelmi eljárás is indult, mivel kollégáit hátrahagyva, önkényesen cselekedett, ezzel pedig megszegte a protokollt - legalábbis a panaszról szóló dokumentum szerint, amit múlt héten véglegesítettek.

hirdetés

Ebben az áll, hogy

Dwyer azzal szegett szabályt, hogy a társai nélkül ment be az égő lakásba, ami több szempontból is helytelen volt a tűzoltóság szerint. Az ítélet végül négynapos felfüggesztés és fizetésmegvonás lett.

Az atlantai tűzoltóság vezetője azzal indokolta ezt, szeretnék megőrizni a rendet és a biztonságot, a szabályok pedig vészhelyzet és nem vészhelyzet esetén is érvényesek.

Daniel Dwyer fellebbezett a döntés ellen.

Forrás: Daily Mail


hirdetés