A rendőrség vesztegetés gyanúja miatt nyomoz, a kamara elnöksége pedig felfüggesztette az érintett orvos tagságát.


Szombaton hírt adtunk róla, hogy a rendőrség vesztegetés gyanúja miatt nyomozást indított egy orvos ügyében, aki szexuális szolgáltatást fogadott el egy pácienstől, cserébe pedig fogyást elősegítő gyógyszert írt fel neki.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége az ügyben azt írta: „Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei háziorvos 2023. május 12-én a Magyar Orvosi Kamara Országos Elnökségének bejelentette, hogy ellene a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya nyomozást folytat,

Minden bizonnyal arról a nyíregyházi háziorvosról van szó, akit egy nő szexuális ajánlattal keresett meg fogyasztószere felírásáért cserébe.

A nyomozás adatai szerint a nő 2023. március 6-án felvette a kapcsolatot a háziorvossal, akinek szexuális szolgáltatását ajánlotta fel cserébe azért, hogy orvosi vényre felírjon neki egy fogyását elősegítő gyógyszert, amelyre ő nem jogosult, mivel azt cukorbetegek kezelésére alkalmazzák – írta korábban a Police.hu.

Az orvos a nő ajánlatát elfogadta, és eleget tett a kérésének annak ellenére, hogy nem tartozott az ellátási körzetébe, valamint a kért gyógyszer felírására háziorvosként nem volt jogosult.

Arról az év elején egy riportban mi is beszámoltunk, hogy országos hiány keletkezett egy inzulingyógyszer, amit sokan fogyásuk elősegítéséhez használnak:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!