Jogerősen tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy Erzsébet körúti gyorsétterem biztonsági őrét, aki megvert egy vendéget.

A hírt a fővárosi főügyész közleményben tudatta.

A sértett az Index munkatársa, Szabó Zoltán újságíró volt.

Korábban mi is megírtuk, hogy Szabó Zoltán elmondása szerint 2017 október 15-én egy gyorsétteremben a sor kivárása után rendelt volna ételt, de a pénztáros jelezte, hogy csak elvitelre lehet. Visszakérdezett, hogy nem lehetett-e volna kiírni a sor elejére az információt, azt a választ kapta, hogy 'De lehetett volna. Ha nem kérsz semmit, kiállnál a sorból?'

A vásárlók könyvét kérte, de nem kapta meg, csak egy üres A4-es lapot, és amikor reklamált, akkor a biztonsági őr megragadta, ököllel többször megütötte őt, kidobta a helyről.

Szabó Zoltán a telefonjával készített videót a történtekről, és Facebook-bejegyzésben írta meg az esetet.

A gyorsétterem néhány nappal később az eset kivizsgálása után a Facebook-oldalán közleményt jelentetett meg arról, hogy lezárták a vizsgálatot, és a biztonsági szolgálatot ellátó céggel szerződést bontanak.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész a biztonsági őr ítéletéről szóló közleményben azt írta, hogy étterem egyik vendége – kifejezett kérése ellenére – nem kapta meg a vásárlók könyvét, ezért szóváltásba keveredett az étterem két dolgozójával.

Ekkor a 30 éves vádlott indokolatlanul megragadta a ruházatánál és az utcára rángatta, majd arcon ütötte a vendéget.

Ezt követően a sértett kérdőre vonta a biztonsági őrt, aki tovább bántalmazta.

"A sértett az arcán 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban súlyosabb sérülés bekövetkezésének is fennállt az esélye"

– tette hozzá.

A vádlott súlyos testi sértés bűntettének kísérletében bűnösnek vallotta magát, a bíróság a férfit tíz hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az eset után egyébként Szabó Zoltán megegyezett az étteremlánccal, hogy kárpótlásként a cég kárpótlásként félmillió forinttal támogasson két olyan szervezetet, amik nehéz sorsú gyerekeken segítenek.