Még mindig óriási vita megy arról, hogy Lewis Hamilton, vagy Max Verstappen volt a hibás a Brit Nagydíjon történt ütközésben, ami után a címvédő futamot nyert, míg a holland pilóta kiesett.

Kapcsolódó

Hamilton kiütötte Verstappent, győzelme még vita tárgya lesz

A hétszeres világbajnok a büntetése ellenére a lehető legjobban jött ki a futamból.

Az már a verseny alatt sem volt kérdés, hogy ezen sokáig pörög majd az internet és a résztvevők is, de úgy tűnik, egy nap alatt nem csillapodtak a kedélyek. A kórházból idők közben kiengedett Verstappent például bántotta, hogy nagyon látványosan ünnepelt Hamilton, mert szerinte ez az események tükrében tiszteletlen volt. A brit versenyző viszont úgy hiszi, a holland riválisa hibázott.

Mindig igyekszem óvatosan vezetni, különösen Max mellett, mert ő nagyon agresszívan vezet. Ma egymás mellett vezettünk, de nem hagyott nekem elég helyet. Ugyan nem értettem egyet a büntetéssel, de elfogadtam

- nyilatkozta a leintés utáni interjúk során.

A szurkolók közül sokan inkább Verstappen pártján álltak a kérdésben, a BBC hétfői beszámolója szerint azonban elszabadultak közben az indulatok. Hamilton ugyanis rengeteg rasszista szitkozódást és fenyegetést kapott a közösségi médián keresztül.

Természetesen megszólalt a témában a két csapatfőnök is, a Mercedest irányító Toto Wolff szerint semmi különös nem történt, két pilóta csatázott a pozícióért és egyikük sem fogta vissza magát. Wolff szerint ráadásul Hamilton addigra egyszer már levette a lábát a gázról, hogy ne ütközzenek. A Red Bull csapatfőnöke, Helmut Marko merőben más véleményt fogalmazott meg.

Kristálytiszta eset. Az egyik versenyző első kereke ütközött neki a mi autónk hátsó kerekének. Ez nem versenyzésből adódó baleset, hanem flegma és veszélyes viselkedés. Pontosan nem tudom, mi a legnagyobb kiszabható büntetés de az ilyen életveszélyes, meggondolatlab magatartást felfüggesztéssel kell büntetni

- idézi a gpblog.com Markót.

A balesetet még vasárnap kielemezte a Forma-1 hivatalos YouTube-csatornáján a Will Buxton, Lawrence Barretto szakértői páros is. Ők arra jutottak, hogy az első körben mindketten kénytelenek voltak agresszívan pozícióért csatázni. Barretto szerint Verstappen húzta rá ellenfelére túlzottan a kormányt, ezért nem maradt hely. Buxton inkább arra hajlott, hogy versenyzési baleset történt.

A hivatalos indoklást a Formula.hu közzétette, ebben a 44-es számú autó Hamilton, a 33-as pedig Verstappen.

"A 33-as és a 44-es autó úgy érkezett meg a 9-es kanyarba, hogy a 33-as volt elöl, a 44-es pedig hajszállal mögötte a belső íven. A 44-es autó olyan íven haladt, amellyel nem érintette a kanyar csúcspontját, és volt még helye belül. Amikor a 33-as befordult a kanyarba, a 44-es nem kerülte el az ütközést, így a 44-es autó bal eleje hozzáért a 33-as jobb hátuljához. Úgy ítéltük meg, túlnyomórészt a 44-es autó a hibás."

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!