Tavaly ősszel halt meg Szacsvay László felesége. A közkedvelt színészt saját családi gyásza mellett szeretett kollégái elvesztése is sokkolta az elmúlt időszakban.


Szacsvay László felesége, Csicsay Claudia tavaly ősszel halt meg. A színész több mint ötven évig élt boldog házasságban a fotóművésszel. 1971-ben házasodtak össze, később egy fiuk született. Csicsay Claudia fotóművészként lett ismert és többek között a Magyar Televíziónál is dolgozott. A Nemzet Színészét megviselte felesége elvesztése és a halálát követő első karácsony is a mély gyász jegyében telt.

A pár megismerkedésének története Szacsvay szerint meseszerű volt, a szentendrei színházban kezdődött minden. „Nem mertem megszólítani őt, pedig már mindenkit ismert a társulatból, csak engem nem. Aztán egyszer csak egy nagyot köszönt rám, én pedig úgy megijedtem, hogy egészen a kocsmáig szaladtam, ahol berúgtam a Zala Márkkal” – áll a Blikk cikkében.

Szacsvay feleségét évekkel ezelőtt súlyos baleset érte. Kizuhant a lakásuk ablakán, és igazán sosem tudott felépülni. Férje ápolta őt élete utolsó napjáig.

„Miután kizuhant a negyedikről, talpra állítottam, megtanítottam újra járni, majd jött egy rák, ami két hónap alatt elvitte” – mesélte a színész.

Nemrégiben iszonyú sok olyan kolléga halt meg, akiket kedveltem, köztük két barátom is. Várom a következő tragédiát” – tette hozzá fekete humorral Szacsvay László.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!