Michael Flor a legtöbbek meglepetésére túl tudta élni a koronavírus-fertőzést, a kórházban a "csodagyerek" elnevezést kapta. Azért kapta nevezték így el a 70 éves férfit, mert 1950-ben ebben a kórházban született meg, és mert ő volt az egyik leghosszabban a vírus miatt a kórházban: két hónapon át, ebből négy hétig lélegeztetőgépre volt kötve. Olyan közel volt a halálhoz, hogy egy éjszaka egy nővér a füléhez tartott egy telefont, hogy a felesége és a gyerekei el tudjanak tőle köszönni - írta a Seattle Times.


Már hazaengedték, mikor a szíve majdnem megállt másodszorra is, mikor megkapta a kórházi számláját.

A végösszeg ugyanis 1 122 501 dollár volt. És a számla végére sem volt túl könnyű jutni, ugyanis 181 oldalt tett ki.

Szerencsére, mivel volt biztosítása, ezért ennek a nagy részét nem kell kifizetnie, sőt, mivel koronavírusos volt, ezért lehet, hogy egy centet sem kell kiadnia miatta. De így is jól látszik belőle az amerikai egészségügyi rendszer különössége.

  • A szoba, ahol 42 napot volt az intenzív osztályon, napi 9736 dollárba került, összesen pedig 408912 dollárba, azaz 126 millió forintba. 29 napot volt lélegeztetőgépen, ez összességében 82215 dollárba (25,3 millió forintba) került.
  • Arról a két napról, mikor Flor szíve, tüdeje és veséje is leállt, a számla 20 oldala szól, és 100 ezer dollárt tett ki az orvosok kezelése.
  • A számlán összességében mintegy 3000 tétel szerepel, naponta úgy 50 új tétellel "gazdagodott".

Flor maga is meglepődött az érzésein, mikor áttekintette a számlát:

Bűntudatom volt, hogy túléltem. Hogy miért én? Mivel érdemeltem ki ezt az egészet? A hihetetlen költségek látványa minden bizonnyal növeli a túlélők bűntudatát.

A férfi biztosítása egyébként alapvetően nem lenne elég, hogy fedezze a költségeket, akár 6000 ezer dollárt, 1,8 millió forint megfizetésére is kötelezhetnék, de az amerikai törvényhozás döntésének értelmében valószínű, hogy ettől mentesül.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!