Akasztófára lógatott Dávid-csillagot rajzoltak az erzsébetvárosi önkormányzati képviselőjelölt, Borka-Szász Tamás plakátjára.

A jelölt Niedermüller Péterrel, az ellenzék közös hetedik kerületi polgármesterjelöltjével együtt feljelentést tett antiszemita gyűlöletcselekmény miatt.

Nem ez volt az egyetlen atrocitás, ami mostanában ellenzéki jelöltet ért, mi is írtunk arról, hogy a Momentum egyik aktivistájának fekáliával kenték be a kocsiját Bicskén.

Szeptember 19-én, csütörtökön a két erzsébetvárosi jelölt néhány perces sajtótájékoztatót is tartott a hetedik kerületi rendőrkapitányság lépcsőjénél. Ott meg is mutatták az összefirkált plakátot.

"Az eddigi kampány egyik legdurvább és legmegdöbbentőbb eseményével állunk szemben"

- mondta Niedermüller Péter.

"Azt hiszem, nem kell különösebb történelmi előadást tartanom arról, hogy éppen Erzsébetvárosban a budapesti zsidó közösség milyen megpróbáltatásoknak volt kitéve."

Azt is mondta:

"Ilyen 2019-ben Magyarországon nem történhet meg. Ez antiszemita gyűlöletcselekmény. Ez szigorúan összefügg azzal a politikával, amit a kormány folytat. Ebben az országban mára elmérgesedett a politikai kultúra."

VIDEÓ: A sajtótájékoztató:

Erzsébetvárosi jelöltünk plakátjára egy... - Demokratikus Koalíció

Erzsébetvárosi jelöltünk plakátjára egy akasztófára felakasztott Dávid-csillagot rajzoltak. Nem hagyjuk annyiban, feljelentést teszünk. Kövesd élőben...

Via: Index.hu