A cápa gyorsan visszafordult, hogy újra rátámadjon a félelemtől teljesen megdermedt ausztrál szörfösre, de a 44 éves férfit a társai kihúzták a vízből.


Legalább fél percig küzdött egy ausztrál szörfös a rátámadó nagy fehér cápával, mielőtt a ragadozó leharapta a férfi lábfejét, írja a LADbible. A kopasz, kék deszkáját a vízben szorongató szörfösről pillanatokkal a támadás előtt készült egy fotó.

Szemtanúk szerint

Szerencsére a helyszínen tartózkodók között volt egy szolgálaton kívüli sürgősségi orvos, aki el tudta állítani a vérzést a mentők érkezésééig. A kétgyerekes apuka a parton kapott orvosi ellátást, mielőtt a helyi kórházba szállították. A 44 éves férfin azóta több életmentő műtétet is végrehajtottak, felépülése akár évekig is tarthat.

Egy helyszínen tartózkodó tinédzser szerint Toby Begg szabályosan megbénult a félelemtől a vízben, amikor észrevette, hogy a ragadozó újra elindult felé. A férfi ekkor már csurom vér volt, az egyik lábfeje leszakadt, és hiába beszéltek hozzá, meg sem moccant.

A szörfös lábát végül a deszkájáról levágott kötéllel és néhány bottal rögzítették. A szörfdeszka a támadás során kettétört. A parti őrség most drónok segítségével próbál a cápa nyomára bukkanni. A térségben legutóbb csaknem tíz évvel ezelőtt történt cápatámadás. A környék strandjait 24 órára lezárták.

A cápatámadásról a helyi tévé is beszámolt:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!