Már legalább fél órával a gyilkosság előtt a nizzai Notre-Dame-bazilikánál tartózkodott az a férfi, aki aztán késsel támadt rá a templomban lévő emberekre, hármat meg is ölt - írja a Mirror.

Mint arról beszámoltunk, a merénylő csütörtök délelőtt esett neki áldozatainak a bazilikában. Egy férfit és egy idős asszonyt már a templomban megölt, egy középkorú nőt pedig halálosan megsebesített. A nő egy közeli bárba menekült, és ott halt bele a sérüléseibe. Azóta kiderült, hogy egy 44 éves édesanya, egy 54 éves férfi és egy 70 éves nő voltak az áldozatok.

A rendőrség már azonosította a merénylőt, a 21 éves Brahim Ausszauit, aki Olaszországon keresztül jutott el Franciaországba egy migránsokat szállító hajón Tunéziából.

Jean-Francois Ricard ügyész elmondása szerint a fiatal férfi a merénylet napján, reggel fél 7 körül érkezett meg Nizzába, a vasútállomásra, ahol át is öltözött.

hirdetés

Innen a Notre-Dame-bazilikához vezethetett az útja, amely előtt még fotózkodott is, a szelfit pedig elküldte a Tunéziában lévő családjának, akikkel folyamatos kapcsolatban volt európai tartózkodása alatt.

Ausszaui fivére egy arab híroldalnak azt mondta, a testvére a bazilika előtt akarta tölteni az éjszakát.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés