Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy koronavírusban meghalt egy 29 éves Vas megyei kismama. Az asszony veszélyeztetett terhességgel, már egy ideje kórházban feküdt, családja szerint ott kaphatta el a fertőzést. Állapota gyorsan romlott, ezért kisfiát császármetszéssel segítették világra a 31. héten. Az anya két hetet volt lélegeztetőgépen, de nem tudták megmenteni az életét.

Az apának fel kell adnia munkáját, hogy otthon lehessen a kicsivel, ezért több civil szervezet is gyűjtést indított nekik - számolt be az RTL Híradó.

Az édesapa annyira zaklatott állapotban van, hogy nem akart nyilatkozni. Az Anyák az Anyákért Alapítvány segít nekik a Szelíd Motorosokkal közösen. Az alapítvány vezetője beszélt az RTL Híradónak a történtekről. Azt mondta, az anya veszélyeztette terhesség miatt egy ideje már kórházban feküdt.

"Jelezte, hogy neki tünetei vannak nem érzi jól magát és ő úgy véli, hogy ezek a tünetek koronavírus tünetek"

hirdetés

- mondta az RTL Híradónak Varga Éva.

A család szerint a kismamát csak pár nappal később tesztelték.

"Sajnos az állapota rosszabbodott, és mire az ellátást megkapta volna, hogy lélegeztetőgépre kerüljön, nagyon gyorsan kellett dönteni, hogy akkor előtte megcsászározzák, 31 hetes volt"

- fogalmazott az alapítvány vezetője.

A kismama ezután két hetet volt lélegeztetőgépen, de nem tudták megmenteni az életét. A kisfiú jól van.

"Jelenleg inkubátorban, van úgy néz ki, karácsonyra megkapja az édesapa és hazaviheti. Ez tartja az édesapában lelket, hogy maradt neki a baba"

- mondja Varga Éva.

A család már több adományt is kapott: pici méretű pelenkákat, babaágyra zenélőt, babakelengyét, ágyneműt és pici ruhákat is. De gyászterapeuta is ajánlott segítséget és anyatej felajánlás is érkezett már.

A családnak anyagi támogatásra is szüksége lenne, mivel az édesapának fel kell adnia állását, hogy GYES-re mehessen Bencével.

"Ha azt vesszük, hogy két évre kell nekik gazdálkodnia havi szintű megélhetésben - pelenka tápszer, bármiben gondolkodunk a baba körül - akkor még mindig sajnos nem elegendő" - mondja az alapítvány vezetője.

Ha te is segítenél az édesapának és kisfiának, ide utalva megteheted:

Anyák az Anyákért Alapítvány

Magyarországról:

Magnet Bank: 1620 0120 - 1853 4991

Külföldről:

IBAN: HU61 1620 0120 1853 4991 0000 0000

SWIFT: HBW EHUHB

Közlemény: Apa és fiacskája

Az RTL Híradónak nyilatkozó szülész-nőgyógyász szerint a kismamák nem számítanak veszélyeztetettnek a koronavírus szempontjából és ritka a hasonló eset.

A Híradó megkereste a szombathelyi kórházat is, azt írták, a kismamánál láz és az enyhe köhögés jelentkezett november 13-án és még aznap elvégezték a tesztet és áthelyezték az infektológiai osztályra.

Az RTL Híradó riportja:



hirdetés