A párt jövő áprilisig nulla százalékra vinné egyes alapélelmiszerek áfakulcsát.


Novemberben 48 százalékkal kellett többet fizetni ugyanazért a néhány élelmiszerért egy budapesti boltban, mint májusban – mondta csütörtöki online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője.

Kálmán Olga arról beszélt, hogy a DK munkatársai május 10-én és november 23-án is ugyanabban a budapesti élelmiszerüzletben vásároltak, de míg fél évvel ezelőtt 3607 forintot fizettek, addig néhány napja ugyanazokért a termékekért már 5337 forintot.

A politikus kiemelte, hogy egy liter 2,8 százalékos dobozos tej ára 385 forintról 749-re nőtt, egy kiló barna kenyéré pedig 399-ről 599-re. Eközben fél kiló pulykamellfilé 1199 helyett már 1673 forintba került – tette hozzá.

– mondta Kálmán Olga.

Ezt a megélhetési válságot a kormányfő „12 éves rombolása, a tönkretett forint és a rezsi brutális emelése okozta” – fogalmazott. A képviselő állítása szerint ebből csak a Dobrev Klára vezette árnyékkormány jelenthet kiutat, amely jövő év március 31-ig nulla százalékosra csökkentené egyes alapélelmiszerek áfakulcsát.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!