Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Biztosan emlékszel még a mézes fekete retek szirupra, amit édesanyád készített gyerekkorodban, amikor beteg voltál. A fekete retek azonban nem csak megfázás esetén tesz csodákat, hanem akkor is igen hatásos, ha plusz kilókkal küzdesz.

A fekete retek csökkenti az étvágyat, és megszabadít a lerakódott zsírrétegtől. Tisztítja a májat és az egész szervezetet, ezáltal előkészíti a testet a hidegebb hónapokra.

A fekete retek leve feloldja a vesekövet, megtisztítja a bőrt. Magas C-vitamin tartalma miatt serkenti az immunrendszert, segít megelőzni a megfázást, és a különböző vírusos betegségek kialakulását.

Sok benne az E-és B-vitamin, a foszfor, a nátrium, a kálium, a jód, a kén, a magnézium, a vas, a kalcium, és rostanyag tartalmának köszönhetően serkenti az emésztést, megtisztítja a bélrendszert a lerakódott méreganyagoktól.

100 gramm fekete retek csupán 24 kalóriát tartalmaz, viszont az emésztéséhez sokkal több kalóriára van szükség, ezért ideális súlycsökkentő. Alkalmazd a fekete retek kúrát, és sokkal egészségesebb leszel!

Tisztíts meg egy fekete retket, mosd meg, majd tedd gyümölcscentrifugába, és préseld ki a levét. Frissen kell fogyasztani, ezért csak akkor készítsd el, mielőtt felhasználnád. A teljes méregtelenítés érdekében két hónapon keresztül reggel étkezés előtt fél órával fogyassz el egy fél pohár fekete retek levet. Az első héten, amint távozni kezdenek a méreganyagok a szervezetedből szembesülni fogsz a súlycsökkenéssel, ekkor akár 5 kilótól is megszabadulhatsz.

Ha testsúlyproblémákkal küzdesz, és meg szeretnél szabadulni a plusz kilóktól, az alábbi étkezést kell betartanod a diéta ideje alatt:

Reggeli:

1 tojás, 1 kis adag joghurt, 100 gramm sovány sajt, nyers, párolt vagy grillezett zöldségek, amennyit csak akarsz, 150 ml fekete retek lé.

Ebéd:

1 szelet sovány hús (borjú, marha, hal, csirke), grillezett zöldségek, 200 ml fekete retek lé.

Vacsora:

150 ml fekete retek lé, gyümölcs.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!