Füstgyertyákat dobott a rendőrök elé a Momentum két politikusa az ítélet szerint. Elsőfokon még felmentették Fekete-Győrt és Szarvas Koppány Bendegúzt a 2018-as ügyben.


Hétfőn reggel ismételten bíróság elé kellett állnia a Momentum két képviselőjének, Szarvas Koppány Bendegúznak, valamint Fekete-Győr Andrásnak – írja az Index.

Szarvas Koppány Bendegúz az elsőrendű vádlott. Róla azt állapították meg, hogy az egyik 2018 decemberi tüntetésen meggyújtott egy füstgyertyát, amelyet – miután az már nem szikrázott, csak füstölt – a Parlament épületének biztosítását végző rendőrök felé dobott. Szarvas a másnapi tüntetésen még több füstgyertyát hajított el, ekkor már a másodrendű terhelt, Fekete-Győr András társaságában. Egy pirotechnikai eszközt Fekete-Győr is a rendőrök felé dobott.

Korábban az elsőfokú ítéletben felmentette a két politikust a vádak alól az eljáró bíró, ám az ügyészség fellebbezett a súlyosításért. Akkor a két politikus úgy nyilatkozott az Indexnek, hogy elégedettek voltak az ítélettel, de számítottak az ügyészségtől erre a lépésre.

Fekete-Győr Andrást egy év börtönbüntetésre ítélték, ezt azonban két év próbaidőre felfüggesztette a tanács. Szarvas Koppány Bendegúz esetében a jogi minősítést változtatta meg a törvényszék az elsőfokú végzéssel szemben, így maradt a felfüggesztett szabadságvesztés.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért a döntés meghozatalához. Szarvas Koppány Bendegúz szintén gondolkodási időt kért, míg Fekete-Győr András védőjével együtt fellebbezett a döntés ellen, így az ítélőtáblán folytatódik az ügy.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!