A Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület Facebook-oldalán jelent meg a hír, miszerint a rendőrség őket értesítette egy családi veszekedésben megsérült macska miatt.

A kb. 4 hónapos cicát a veszekedés hevében a családfő valószínűleg fejbe rúgta - ezt több családtag is megerősítette, és az állatorvos is hasonló következtetésre jutott. Az állatvédők a közeli kisállat-rendelőintézetbe vitték a Garfield nevű állatot. Ott megállapították, hogy jobb szemére valószínűleg megvakult, szájpadlása felszakadt, alsó állkapcsa recseg, jobb füle be van vérezve. Hétfőn feltehetőleg műtét vár rá, amennyiben a szájpadlása nem mutat javulást, illetve egy szemészeti vizsgálat is vár rá, hogy menthető-e a szeme - erre azonban kicsi az esély az egyesület szerint.

A tetemes orvosi költségek miatt a család nem tart igényt a cicára, így Garfield az állatvédők gondozásába került.

A rendőrség állatkínzás vétsége miatt is előállította a férfit, hivatalból megindul ellene az eljárás. Akinek lehetősége van rá, az alábbi számlaszámon tudja segíteni a cica gyógyulását:

K&H:10401945-50526790-68671004 / Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület

hirdetés

Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület

Az éjszaka folyamán érkezett a bejelentés, miszerint lángra kaphat... ott valami az erdőben, a Késmárk utca mögötti területen. Önkénteseink azonnal útra keltek, eközben a Tűzoltóság, és a Rendőrség emberei is elindultak a helyszínre. Mindig félünk, ha ilyen esetbe botlunk, talán a rossz emlékek miatt... Sosem tudhatjuk, rekedtek-e bent védtelen, kikötött, tehetetlen állatok.



hirdetés