A fél város át vonszolta az autója után kötve a kutyáját egy férfi Székesfehérváron még kedden. Bognár József szerint szó sincs szándékosságról, nem figyelt eléggé, azért történt a tragédia.


Véletlen baleset történt, nem szándékosan kötötte az autója után a kutyáját, mondta az fmc.hu-nak Bognár József. A 24 éves székesfehérvári férfi szerint éppen dolgozni indult a Sarló utcából Szababattyánba január 2-án hajnalban, és nem figyelt eléggé.

„A kutyát pórázon kötve beraktam a kocsiba, és visszatérdeltem a kocsiba a bal hátsó ajtón, hogy leellenőrizzem, hogy benne van munkavédelmi cipőm, és szerintem ekkor ugorhatott ki a kutya mellettem. Elindultam dolgozni, és már Battyánba értem, amikor észrevettem, hogy a kutya nincs nálam” – mondta a férfi a lapnak.

„Sötét volt, a pórázt láttam, hogy bent van, a kutya mindig el szokott feküdni a hátsó ülésen, nem győződtem meg róla. A pórázt láttam, hogy bent van, gondoltam, a kutya is bent van” – tette hozzá.

Bognár József már majdnem odaért a munkahelyére, amikor észrevette az elszakadt pórázt. Ekkor visszafordult Székesfehérvárra, hazament, és a környéken kezdte keresni az ebet. A testvére hívta telefonon, hogy Guba tetemét egy benzinkút mellett találták meg. Amikor a férfi a helyszínre ért, már ott voltak a rendőrök és az ASKA Állatotthon munkatársai is.

„Olyan nincs, hogy valaki húz maga után egy kutyát és nem veszi észre. Ilyen egyszerűen nincs. Annak a kiskutyának szerencsétlennek sírni kellett, üvölteni kellett, hiszen borzalmas kínok között halt meg” – mondta Molnár Tamásné, a menhely vezetője.

Bognár József azóta felmondta albérletét, eltűnt a közösségi médiából, többen meg is fenyegették, még az utcára sem mer egyedül kimenni. Akadtak olyan vélemények is, hogy kábítószer hatása alatt állhatott, de a rendőrségi vizsgálat kiderítette, hogy a baleset előtt nem fogyasztott tiltott szereket.

A férfival készült beszélgetést itt lehet megnézni:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!