Gyopáros Alpár, a Magyar Falu Program kormánybiztosa Fegyir Facebook-oldalának egyik bejegyzése alatt jutott erre a következtetésre.


Ahogy arról korábban írtunk, Novák Katalin 3 hónap után aláírta Fegyir Sándor, az Ungvári Nemzeti Egyetem tanára, az ukrán hadsereg részben magyar származású önkéntesekből álló egysége, a Kárpátaljai Sárkányok vezéralakjának nagyköveti kinevezését.

Az eddig is tudható volt, hogy Fegyir nézőpontja az orosz-ukrán háborúról más, mint a magát békepártinak mondó, kommunikációjában számos oroszbarát elemet felvonultató magyar kormányé.

Most a Fidesz egyik politikusa, Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa kommentelt meglehetősen udvariatlanul a kinevezett nagykövet egy posztja alá.

A Diétás Magyar Múzsa Facebook-oldal szúrta ki, hogy a Magyar Falu Program felelőse a Facebookon azt állította, nem ismeri a cirill betűket, és megkérdezte, hogy hívják az új nagykövetet. (Az persze jó kérdés, hogy a cirill betűk ismerete nélkül hogyan jutott el a Федір Шандор néven fenn lévő Fegyir oldalához.)

Miután valaki megírta neki, hogy a név latin betűkkel Fedir Sándornak olvasandó, Gyopáros a következőt válaszolta:

A filozófus és szociológus végzettségű Fegyir Sándor édesapja magyar–szlovák, édesanyja ukrán–olasz származású.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!