Hivatalossá vált, hogy 2020-ban a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt nem rendezik meg a wimbledoni teniszversenyt. Felmerült, hogy esetleg halasztani kellene, de a nyár végén vagy ősz elején már a napsütéses órák száma is kevesebb lesz és nagy a kockázata a sok esőnek, így a törlés mellett döntöttek. 1877 óta csak a két világháború idején nem rendezték meg a tornát.

A világháború óta nem történt ekkora tragédia Wimbledonban

Idén elmarad a legendás tenisztorna.

A nyolcszoros wimbledoni győztes Roger Federer az elsők között reagált a Twitteren a törlésre. Egy szóval (és egy GIF-fel) foglalta össze az érzéseit, azt írta, letört a hír hallatán.

Devastated https://t.co/Fg2c1EuTQY pic.twitter.com/cm1wE2VwIp

- Roger Federer (@rogerfederer) April 1, 2020

Serena Williams hétszer nyerte meg a női egyest, az amerikai klasszis is tömören értékelt: őt felkavarta a bejelentés.

I'm Shooked https://t.co/dS0cNcCdm0

- Serena Williams (@serenawilliams) April 1, 2020

2019-ben Simona Halep nyert a női mezőnyben, amelyre úgy emlékszik, mint élete egyik legszebb napjára. Őt is elszomorította a hír, ugyanakkor most egy sportnál is nagyobb dologgal néz szembe a világ, Wimbledon és a tenisz is vissza fog térni.

So sad to hear @Wimbledon won't take place this year. Last year's final will forever be one of the happiest days of my life! But we are going through something bigger than tennis and Wimbledon will be back! And it means I have even longer to look forward to defending my title ???? pic.twitter.com/PmppwUuKtD

- Simona Halep (@Simona_Halep) April 1, 2020

A hétszer is főtáblás Babos Tímea még a bejelentés előtt egy nappal, kedden nyilatkozott az M1-nek, ő akkor azt mondta, úgy tudja, majd a teljes füves pályás szezont törlik, nem csak Wimbledont. Mindez azt jelenti a játékosoknak, hogy újabb hónao esik ki a versenyzésből, de így van idő másra.

Megtaláltam azt, amire máskor kevesebb időm van, például a főzést, sokat vagyok a családdal, fejlesztem magam, online tanfolyamokat nézegetek, a francia tudásomat javítom. Át fogjuk vészelni ezt is.

A 2019-ben elődöntőig menetelő Elina Szvitolina fátyolos tekintettel és egy Céline Dion-dallal reagált:

#Wimbledon ???? pic.twitter.com/ArJFzQHpP6

- Elina Svitolina (@ElinaSvitolina) April 1, 2020

2021-ben június 28. között és július 11. között rendezik meg majd meg az angol nyílt teniszbajnokságot.

Kiemelt kép: Adrian DENNIS / POOL / AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!