Tornát is mindössze ötöt nyert, most viszont pályafutása során először már Grtand Slam-döntősnek mondhatja magát Matteo Berrettini, aki a wimbledoni tenisztorna pénteki első férfi elődöntőjében négy szettben legyőzte Hubert Hurkaczot.

Kapcsolódó

Fucsovics barátnője megköszönte Beckernek a szép szavakat

A német teniszlegenda csinosnak nevezte, egy szervezet szexista megnyilvánulásnak vélte.

A torna hivatalos honlapja érdekes felütéssel írt a mérkőzésről, a szakíró elég elvont gondolkodással egy ördögi, fausti alkut emlegetett.

"Miért is szurkolna egy túlnyomórészt angol tömeg ilyen hangosan egy olasznak? Tekintettel arra, hogy Anglia Olaszországgal játssza a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi döntőjét.

Talán megállapodást kötöttek a sportistenekkel, hogy szombaton és vasárnap Matteo Berrettininek szurkolnak, cserébe Anglia legyőzi Olaszországot a Wembleyben? Vasárnap este kiderül. Mindenesetre a nézők teljesítették az alku felét

- olvasható.

Az MTI beszámolója szerint a 25 éves olasz játékos az első szett 3:3-as állása után sorozatban tíz játékot nyert meg lengyel ellenfelével szemben, ez pedig annak ellenére is döntőnek bizonyult, hogy a harmadik szett Hurkaczé lett.

Berrettini ezt megelőzően a nyolcaddöntőnél tovább soha nem jutott Wimbledonban, legjobb GS-eredménye pedig a 2019-es US Open-elődöntő volt.

Kapcsolódó

Roger Federernek a negyeddöntő volt a végállomás a wimbledoni teniszbajnokságon

Meglepő vereséget szenvedett a svájci klasszis.

Hurkacz - aki a negyeddöntőben a nyolcszoros bajnok svájci Roger Federert búcsúztatta - veresége ellenére karrierje legjobbjaként hétfőtől 11. lesz az ATP-rangsorban.

Wimbledon, férfi egyes, elődöntő

Berrettini (olasz, 7.) - Hurkacz (lengyel, 14.) 6:3, 6:0, 6:7 (3-7), 6:4

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!